8

Donkere oksels man lichter maken

Wanneer je last hebt van donkere oksels dan kan dat erg frustrerend zijn. Zo kun je er erg onzeker van worden of zelfs bepaalde dingen gaan mijden. Dat is zonde! Het wordt tijd dat je er wat aan gaat doen. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden die je toe kunt passen om alsnog van die donkere oksels af te komen.

Oorzaak donkere oksels bij mannen

Bij mannen ligt de oorzaak van donkere oksels vaak ergens anders dan bij vrouwen. Wanneer mannen donkere oksels hebben dan komt dat meestal door overmatig zweten of doordat je het geërfd hebt. Wat de reden ook is, dat je er vanaf kunt komen is een zekerheid.

Overmatig zweten

Heb jij binnen no-time klotsende oksels zonder echt actief te zijn geweest? Dan kan dat aan verschillende dingen liggen. Hieronder de meest voorkomende oorzaken opgesomd:

  • Cafeïne gebruik: van cafeïne word je wakker, maar wist je dat je lichaam daar ook hels op kan reageren. Te veel koffie op een dag kan zorgen voor trillingen en een snellere hartslag. Als gevolg hiervan kun je overmatig zweten. Wanneer je niet zonder je kopje koffie kunt, kies dan eens voor cafeïnevrije koffie.
  • Medicijngebruik: medicijnen hebben vaak veel bijwerkingen. Maar wist je ook dat de voornaamste bijwerking zweten is? Gebruik je op het moment medicijnen? lees dan eens de bijsluiter door!
  • Afslankpillen en libido verhogende supplementen: ik zet ze er toch los even tussen. Maar wist je ook dat je overmatig kunt zweten door afslankpillen en libido verhogende supplementen?

Deodorant gebruik

Ook bij mannen geldt dat ze door verkeerd en overmatig deodorant gebruik donkere oksels kunnen krijgen. Belangrijk is om altijd te kiezen voor een natuurlijke variant. Deze zijn tegenwoordig gewoon verkrijgbaar bij de drogisterij. Let er op dat de deodorant vrij is van aluminium.

donkere oksels lichter maken man

Onzeker in bed door donkere oksels

Behandelingen om donkere oksels lichter te maken

Sporten

Wanneer jouw oksels donker zijn door overmatig zweten. Dan kan sporten weleens uitkomst bieden. Het is dan wel de bedoeling dat je voor een sport kiest waarbij je veel zweet. Zo zweet je in één keer alles eruit, en bouw je gewenning op.

Scrubben met citroen

Donkere vlekken op de oksels kan ook ontstaan door een ophoping van dode huidcellen. Om dit te voorkomen is het raadzaam om de oksels 2-3 keer per week te scrubben. Voor nog meer resultaat voeg je er een klein beetje citroen aan toe. Citroen staat erom bekend een blekende werking te hebben. Let wel op: citroen kan je huid erg uitdrogen. Smeer na iedere scrub sessie lotion of een olie op om de oksels goed te hydrateren.

Huidverlichtende crème

Mochten bovenstaande tips afdoende helpen? Dan kun je er ook voor kiezen om een huidverlichtende crème uitproberen. Dergelijke crèmes werken goed en worden ook veelvuldig toegepast. Let er bij het aanschaffen van een dergelijke crème wel op dat deze uit natuurlijke ingrediënten bestaat.

Karlijn

8 Comments

  1. Bedankt voor de tips! Ik heb al jaren donkere oksels en van alles gedaan om er vanaf te komen. Heb net de creme Skinlight besteld, ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat.

  2. Een huidverlichtende creme? nog nooit dat advies gekregen… Ga het zeker uitproberen,,, ben nu 33 jaar en heb nog nooit iets gevonden dat werkt..

  3. Mijn vriend heeft dit probleem ook, zelf vind ik het echt helemaal niet erg maar hij zit er zelf zo mee.. bij hem komt het denk ik door overmatig zweten en ja inderdaad hij drinkt meer dan 6 koppen koffie per dag.. ik ga hem deze tip geven en hopelijk zweet ie hierdoor iets minder.

  4. Bij mij werkt een paar keer per maand scrubben met citroen heel goed, daarnaast gebruik ik sinds kort ook skinlight en deze crème zorgt er wel echt voor dat mijn oksels lichter worden. Absolute aanrader!

  5. Ik heb mijn oksels een aantal jaar terug in een kliniek laten behandelen.. dat werkte heel erg goed. Maar daar zie je nu helaas helemaal niks meer van. De behandeling zelf was best wel duur moet ik zeggen. Nu gebruik in een huidbleek creme en dat slaat heel goed aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *