10

Hoe bleek je de donkere huid onder je oksels

Wanneer je een donkere huidskleur hebt dan heb je zogezegd meer kans op kleurverschil van gezicht tot nek of andersom. Om die reden willen veel mensen de donkere gedeeltes op de huid lichter maken zodat het kleurverschil niet meer opvalt. De plekken die over het algemeen donkerder zijn, zijn de volgende:

 • Gezicht: vooral rond de mond en ogen
 • Nek en hals
 • Oksels: wanneer je een licht getinte tot donkere huidskleur hebt dan heb je hier meer kans op
 • Knieholtes en dijen

Behandelmethodes donkere huid

Er zijn verschillende behandelmethodes die je best eens uit kunt uitproberen. Zo heb je de bekende bleek manier waarbij je gebruik maakt van een crème die de donkere huid langzaam lichter maakt. Kun je voor een chemische peeling gaan, of zelf experimenteren me scrubs en citroen. Hier de verschillende behandelingen nog eens toegelicht.

zwarte oksels bleken

Mooie lichte oksels door citroen

Citroen

Bleek de donkere huid met citroen. Citroen staat bekend om zijn blekende effect en maakt dat iedere keer weer waar. Wrijf 1/3 citroen in een ronde beweging over je oksels en laat even goed intrekken. Spoel daarna grondig af onder de douche. Het citruszuur in de citroen zal de bacteriën doden en je oksels op een natuurlijke manier wit maken.

Scrubben

Scrub je oksels 1-2 maal per week met zout of suiker gemixt met een vleugje citroen. Hierdoor verwijder je effectief dode huidcellen waardoor je de oksels fris houdt.

Bleken met een crème

Een goede bleekcrème zorgt ervoor dat de huid onder de oksels aanzienlijk lichter wordt. Meestal bereik je een goed resultaat binnen 5 weken. Kies wel altijd voor een goede crème die voornamelijk uit natuurlijke ingrediënten bestaat zoals Skinlight whitening treatment.

Baking soda

Deze methode werkt niet voor iedereen maar is zeker het uitproberen waard. Meng een klein beetje baking soda met wat water in een bakje zodat er een smeersel ontstaat. Breng het mengsel aan voordat je gaat slapen, reinig de volgende morgen grondig met warm water.

Was je oksels regelmatig

Zweet en deodorant houden dode huidcellen vast waardoor er een donkere waas ontstaat. Dit kun je heel goed voorkomen door je oksels regelmatig te wassen. Doe dat bijvoorbeeld 1-2 keer per dag.

Karlijn

10 Comments

 1. Handig artikel!! Ik ga baking soda eens proberen, mocht dat niet helpen dan ben ik heel benieuwd naar Skinlight. Iemand al ervaring mee?

 2. Mijn oksels en knieholtes zijn veel donkerder dan de rest van mijn huid. Heel erg lelijk vind ik dat. Deze week ben ik begonnen met Skinlight en het begint nu al te werken.. ben heel benieuwd straks naar het eindresultaat.

 3. Citroen en scrubben is zeker aan te raden.. een bleekcreme werkt ook heel goed maar ik zou eerst eens de natuurlijke manieren proberen.. Ben zelf van Aziatische afkomst en bij mij werkt scrubben heel goed..

 4. De oksels bleken met een crème werkt voor mij toch wel het beste. Ben er vorig jaar mee begonnen en sinds kort geen donkere oksels meer gehad. Ik zou het iedereen aanraden!

 5. Ook ik heb helaas enorme donkere oksels. Ben zelf een blanke man van 26 jaar. Ik heb geen idee wat de oorzaak is, zelf denk ik dat het komt door overmatig zweten.. Ben nu met een scrub begonnen die mijn vriendin gemaakt heeft. Het is een combinatie van zout met citroensap.

 6. Bedankt voor de handige tips! Ik ga ze allemaal proberen toe te passen. Heb er namelijk heel veel voor over om eindelijk van die lelijke oksels af te komen.. Meer tips zijn welkom!

 7. Ik heb al vanaf mijn puberteit last van donkere oksels en knieholtes.. vond het toen nog geen probleem moet ik zeggen, maar ik begin mij er nu langzamerhand wel een beetje aan te ergeren Ik vind het er niet mooi uitzien en zou een meer egalere huid willen hebben. Heb advies ingewonnen bij Skinlight en gebruik de creme nu al een tijdje. Ik merk zeker verschil (de huid wordt stap voor stap lichter), zie nu al uit naar het eind resultaat.

 8. ik gebruik een bleekcrème voor mijn oksels, maar voorheen gebruikte ik altijd gewoon douchegel waar ik zelf dan geperste citroen aan toevoegde.. werkte ook goed maar met een crème is voor mij toch wat makkelijker

 9. Ik las online dat baking soda een natuurlijke deodorant is en je oksels ook lichter maakt. Had eigenlijk geen last van donkere oksels en gebruikte het alleen voor de zweetgeur. Inderdaad geen last meer van onfrisse geurtjes, maar heb er wel donkere oksels van over gehouden. Jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *