0

Manieren voor donkere oksels lichter maken

Ontstaan donkere oksels

Donkere oksels kunnen erg vervelend zijn en voor grote onzekerheid zorgen. Donkere oksels komen voor bij vele verschillende huidskleuren. De oorzaak hiervan kunnen uiteenlopen. De meest voorkomende zijn:

zwarte oksels bleken

Donkere oksels lichter maken

1) Scheren: door de huid vaak te scheren, beschadig je de huid iedere keer opnieuw. Hierdoor maakt de huid aan pantser aan en wordt deze dikker. Vaak voelt de huid ook ruwer aan. Hierdoor kan er ook een donkere waas achterblijven.
2) Aanleg: komen donkere oksels veel voor in je familie? grote kans dat jij het ook hebt. We zien dat donkere oksels vaker voorkomen bij mensen die sneller pigment aanmaken.
3) Acanthosis Nigricans: een aandoening die niet vaak voorkomt, maar wel vaak genoeg om te benoemen. Deze aandoening komt veel voor bij mensen met overgewicht en een verstoorde hormoonhuishouding. Acanthosis Nigricans wordt veroorzaak doordat je lichaam teveel insuline aanmaakt.

Hoe maak je donkere oksels lichter?

Donkere oksels lichter maken kan op verschillende manieren. Denk aan minder scheren, de oksels goed verzorgen, eens in de week scrubben met citroen en noem maar op. Deze methodes werken vaak wel, maar vaak niet afdoende.

Donkere oksels bleken

Een andere manier is oksels bleken met een daartoe geschikte creme. Dit werkt vaak heel erg effectief. Kies wel altijd een goede crème zoals Skinlight. Deze crème gebruik je minimaal twee keer per dag op een schone en droge huid. De crème is PH-huidneutraal en parfumvrij. Hierdoor is de crème niet schadelijk voor de huid, en kun hem langdurig gebruiken.

Karlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *