7

Van lelijke zwarte oksels afkomen!

Wanneer je last hebt van zwarte oksels dan kan het heel goed voorkomen dat je dat zelf veroorzaakt hebt. Donker gekleurde oksels ontstaan namelijk in de meeste gevallen door veel scheren en verkeerd deodorant gebruikt. Donkere oksels kunnen echter ook erfelijk zijn, komt dit fenomeen veel in je familie door? dan kan het maar zo zijn dat je er aanleg voor hebt.

Oorzaken zwarte oksels

zwarte oksels lichter maken

1) Scheren: iets wat je waarschijnlijk als vrouw zijnde iedere dag doet, het is ook zo klaar en altijd maar een kleine moeite om te doen. Helaas is scheren niet zo heel goed voor je huid. Zo zorgt het voor veel huidirritaties en kun je er pijnlijke ingegroeide haartjes van krijgen.

Waarom je er nou donkere oksels aan over houdt is simpel. Doordat je je huid continu wegschaafd, komt er een dikkere huid voor terug. Deze dikkere huid is vaak een stuk donkerder.

2) Deodorant gebruik: Deodorant is een chemisch goedje wat je meestal opspuit of smeer op hele gevoelige oksels, denk aan na het scheren. Doet dat niet meer. Mocht je toch deodorant nodig hebben, scheer je oksels dan bijvoorbeeld de avond ervoor, en breng pas in de ochtend deo aan. Je huid heeft dan voldoende tijd gehad om te herstellen en kan zich er beter tegen weren. Kies ook altijd voor een natuurlijke deodorant waar geen aluminium inzit. Van aluminium is bekend dat het een grote veroorzaker kan zijn van kanker. Opletten dus!

3) Erfelijkheid: donkere zwarte oksels kun je ook erven. Helaas is daar niet zo heel veel tegen te doen. Wel zijn er zat oplossingen denkbaar om er toch vanaf te komen. Lees je mee?

Behandelingen voor mooie stralende oksels

Waxen of Epileren

In plaatst van scheren kun je je oksels beter waxen of epileren. Het kost wat tijd maar dan heb je natuurlijk ook wat. Beide behandelingen kun je laten doen door een schoonheidsspecialist. Epileren kun je echter ook heel goed zelf doen. Aanrader is met een elektrisch epileer apparaat. De behandeling is wel een beetje pijnlijk, maar de haartjes blijven wel een stuk langer weg.

Exfoliëren

skinlight creme

Huidverlichtende crème voor mooie oksels

Onder je oksels heb je vaak veel dode huidcellen zitten, deze huidcellen kunnen een donkere waas veroorzaken. Dit wordt ook wel donkere plekken onder je oksels genoemd. Om dit te voorkomen kun je je oksels exfoliëren. Hiermee verwijder je op een zeer milde manier dode effectief dode huidcellen. Exfoliëren kun je gewoon doen met een goede maar milde scrub.

Aanrader: scrub je oksels minimaal 3x per week en voeg een beetje uitgeperst citroensap toe. Let op: citroen droogt je huid uit. Belangrijk is om je oksels na de behandeling goed te blijven voeden met een bodylotion of olie.

Huidverlichtende crème

Een huidverlichtende crème kan ook het donkere pigment uit je huid halen. Wanneer bovenstaande tips niet helpen, dan kun deze manier zeker eens uitproberen. De methode werkt vaak heel effectief, echter wanneer je eenmaal een tevreden resultaat bereikt hebt, moet je de crème nog wel als onderhoudskuur blijven gebruiken.

Deel je tips met andere lezers!

Heb jij nog andere tips of één van bovenstaande manieren uitgeprobeerd? Deel dan je ervaring met andere lezers. Zo kunnen we elkaar een handje verder helpen!

Karlijn

7 Comments

  1. Na mijn zwangerschap kreeg ik ineens last van zwarte oksels, geen idee waarom en hoe dit kan, denk zelf door hormonen.Ben nu overgestapt op een natuurlijke deodorant en scheer mijn oksels tegenwoordig in de avond ipv ochtends… iemand meer tips?

  2. Wanneer je echt snel van zwarte oksels af wilt komen dan helpt een huidverlichtende crème super goed!!

  3. Ik laat mijn oksels al jaren waxen, maar sinds korte tijd toch een rare zwarte waas onder mijn oksels. De dermatoloog zegt dat het in ieder geval niet komt door dode huidcellen.. iemand een idee hoe ik hier vanaf kan komen? Misschien toch Skinlight eens proberen…..

    • Hoi Simone, de crème van Skinlight is PH-neutraal, parfumvrij en bestaat voor een groot deel uit natuurlijke ingrediënten. Veel succes gewenst!!

  4. Vroeger tijdens mijn puberteit had ik ook veel last van donker gekleurde oksels. Bij mij kwam het door het scheren, daar kreeg ik altijd een hele droge huid van, en daardoor juist een lelijke donkere kleur…. nu ben ik overgestapt op waxen zodat ik het niet hoef te scheren en dat heeft enorm goed geholpen. Mijn oksels zien er nu weer stralend uit en zijn absoluut niet meer donker.

  5. Ben een man van Indische afkomst en heb mijn hele leven al last van zwarte oksels, ik vind het lelijk en wil er graag vanaf.. mijn vraag is dan ook of een huidbleek creme echt werkt en/of dat ook geschikt is voor mijn type huidskleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *