5

Wat te doen tegen donkere oksels?

Hoe ontstaan donkere oksels?

donkere oksels, oksels lichter maken

Donkere oksels kunnen door heel wat verschillende oorzaken ontstaan. De meestvoorkomende oorzaken zijn toch wel: verkeerd deodorant gebruik, scheren, schadelijke straling van de zon in combinatie met deodorant, verouderde huid en huidskleur. Dat laatste speelt helaas ook een rol. Wanneer je namelijk een getinte tot donkere huid hebt, dan heb je eerder kans op het krijgen van donkere oksels dan wanneer je een blanke huid hebt. Donkere oksels kunnen ook ontstaan door erfelijke factoren. Heeft je moeder of vader er bijvoorbeeld ook last van, dan heb je een vergrootte kans dat jij er ook last van zult krijgen.

Wat te doen tegen donkere oksels?

Je kunt heel veel dingen doen om donkere oksels lichter te maken. Zo kun je aan de slag gaan met zelfgemaakte scrubs, gebruik maken van huid verlichtende crèmes, of eens een bezoekje brengen aan een dermatoloog. Hieronder alles nader toegelicht.

1) Huid verlichtende scrub:

Wanneer je last hebt van een droge okselhuid, dan is het belangrijk om eerst te stoppen met scheren, gebruik te maken van natuurlijke deodorant, en de huid goed te gaan hydrateren. Zorg dat je huid hersteld. Zodra je huid hersteld is, kun je eens proberen om je oksels met een zelfgemaakte scrub lichter te gaan maken. Een dergelijke scrub maak je zo: meng twee tot drie eetlepels Himalaya zout of een ander soort zout met 3 eetlepels olijfolie, en twee eetlepels citroensap. Roer goed door totdat er een papje ontstaat en voeg eventueel wat meer zout of olie toe zodat de scrub er goed uit komt te zien. Gebruik deze scrub twee tot drie maal per week, gedurende één maand.

2) Huid verlichtende crème:

Sinds kort zijn huid verlichtende crèmes ook enorm populair voor het behandelen van vele huidproblemen, waaronder donkere oksels. Hierbij kan gedacht worden aan pigmentvlekken, melasma, donkere oksels/knieholtes en andere kwalen. Een dergelijke crème is verkrijgbaar van het merk Skinlight. Skinlight is een merk dat zich richt op het lichter maken van donkere vlekken en grotere oppervlakten op de huid. De crème is ook gespecialiseerd in de behandeling van donkere oksels. Wil je meer over deze crème te weten komen? Bezoek dan eens hun website, of kijk eens via google of social media.

3) Bezoekje brengen aan dermatoloog

Een dermatoloog kan vaak de specifieke oorzaak van donkere oksels achterhalen. Bij ieder persoon kan dit namelijk anders zijn. Doordat de oorzaak achterhaald kan worden, is het gemakkelijker om een passende methode te kiezen tegen de bestrijding van donkere oksels. Veelal is een eerste consult al voldoende.

Wil je nou meer te weten komen over het lichter maken van de oksels? Dan kun je onderstaande bron ook eens raadplegen:

https://www.facebook.com/huidproblemenaanpakken

Karlijn

5 Comments

  1. Bedankt voor dit interessante artikel. Ik heb dit product Skinlight daarnet via Bol.com bestelt. Ook ga ik het scrubben eens proberen.

  2. Ben begonnen met de scrub, gebruik ik nu 2 weken. Werkt wel lichtelijk moet ik zeggen. Gebruik het nu in combinatie met de huidverlichtende crème. Ik houd jullie op de hoogte!

  3. Je hoeft echt niet al je hemdjes de deur uit te doen en jezelf helemaal te bedekken omdat je donkere oksels hebt. In dit artikel leer je over huismiddeltjes en medische behandelingen om je zelfvertrouwen wat betreft je oksels weer terug te krijgen.

  4. Ben lang een derma geweest en zij kunnen voor mij niet heel veel doen. Haar advies was minder scheren, natuurlijke deodorant gebruiken en scrubben met een milde scrub… nu las ik dat veel mensen hier ook citroen aan toevoegen, ik ben dat nu aan het proberen maar merk vooral dat mijn oksels heel droog worden. Iemand tips om dit te voorkomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *