Donkere oksels kunnen door heel wat verschillende oorzaken ontstaan. De meestvoorkomende oorzaken zijn toch wel: verkeerd deodorant gebruik, scheren, schadelijke straling van de zon in combinatie met deodorant, verouderde huid en huidskleur. Dat laatste speelt helaas ook een rol. Wanneer je namelijk een getinte tot donkere huid hebt, dan heb je eerder kans op het krijgen van donkere oksels dan wanneer je een blanke huid hebt. Donkere oksels kunnen ook ontstaan door erfelijke factoren. Heeft je moeder of vader er bijvoorbeeld ook last van, dan heb je een vergrootte kans dat jij er ook last van zult krijgen.

donkere plekken onder oksels

Wat te doen tegen donkere oksels?

Je kunt heel veel dingen doen om donkere oksels lichter te maken. Zo kun je aan de slag gaan met zelfgemaakte scrubs, gebruik maken van huid verlichtende crèmes, of eens een bezoekje brengen aan een dermatoloog. Hieronder alles nader toegelicht.

1) Huid verlichtende scrub:

Wanneer je last hebt van een droge okselhuid, dan is het belangrijk om eerst te stoppen met scheren, gebruik te maken van natuurlijke deodorant, en de huid goed te gaan hydrateren. Zorg dat je huid hersteld. Zodra je huid hersteld is, kun je eens proberen om je oksels met een zelfgemaakte scrub lichter te gaan maken. Een dergelijke scrub maak je zo: meng twee tot drie eetlepels Himalaya zout of een ander soort zout met 3 eetlepels olijfolie, en twee eetlepels citroensap. Roer goed door totdat er een papje ontstaat en voeg eventueel wat meer zout of olie toe zodat de scrub er goed uit komt te zien. Gebruik deze scrub twee tot drie maal per week, gedurende één maand.

2) Huid verlichtende crème:

Sinds kort zijn huid verlichtende crèmes ook enorm populair voor het behandelen van vele huidproblemen, waaronder donkere oksels. Hierbij kan gedacht worden aan pigmentvlekken, melasma, donkere oksels/knieholtes en andere kwalen. Een dergelijke crème is verkrijgbaar van het merk Skinlight. Skinlight is een merk dat zich richt op het lichter maken van donkere vlekken en grotere oppervlakten op de huid. De crème is ook gespecialiseerd in de behandeling van donkere oksels. Wil je meer over deze crème te weten komen? Bezoek dan eens hun website, of kijk eens via google of social media.

oksels bleken, donkere oksels bleken, oksels lichter maken

3) Bezoekje brengen aan dermatoloog

Een dermatoloog kan vaak de specifieke oorzaak van donkere oksels achterhalen. Bij ieder persoon kan dit namelijk anders zijn. Doordat de oorzaak achterhaald kan worden, is het gemakkelijker om een passende methode te kiezen tegen de bestrijding van donkere oksels. Veelal is een eerste consult al voldoende.

Wil je nou meer te weten komen over het lichter maken van de oksels? Dan kun je onderstaande bron ook eens raadplegen: